Keti Thür – Lelked rajta 1. rész

3990 Ft

Tüzetesen átvizsgáltak mindent, de eddig eredménytelenül. Egyszer csak kiáltás hallatszott, majd rögtön utána sípszó. Mindenki megindult a hang irányába. Jani is arra sietett, ahonnan a jelzést hallotta. Az erdő mélyéről érkezett. Amikor odaért, már többen is kört álltak egy éppen hogy levelekkel és ágakkal eltakart kupac körül. Az apa odaérve térdre rogyott és óvatosan elkezdte leszedegetni az ágakat. Ahogy kopott az ágak és levelek kupaca, úgy tűnt elő egy arc, amit szőke hajszálak összevisszasága takart. A férfi lesimította az arcról a hajszálakat és előtünt egy igen szép lány, akinek szája egy rongydarabbal volt betömve. Amikor az apa ráébredt, hogy mit lát maga előtt, melléből állati ordítás szakadt fel.

Kategória:
A Lelked rajta című könyv főhőse lehetőséget kap saját sorsa irányítására. Mindenáron gazdag akar lenni, ezért úgy dönt, hogy elkövet minden létező gonoszságot, hogy elérje célját. Ám tervét nem is olyan egyszerű kivitelezi, ha előző életét Magyarországon éli 1944-ben, és óhatatlanul is beleszeret egy zsidó lányba. Ha pedig mindez nem lenne, még egy kéjgyilkossal is szembe találja magát, akinek tettei túl közelről érintik őt.
Hogy végül sikerül-e megvalósítania a tervét?
Képes-e felülkerekedni a csábító szerelem semmihez sem fogható érzésén, önazonos tud-e maradni egy háború kellős közepén?
És végül a szegénység vagy a gazdagság győzedelmeskedik-e saját belső harcában?
A válasz nemcsak a könyvben, de valahol mélyen bennünk is ott.